Bemutatkozás

Alapítványunk célja elsősorban az Észak-alföldi Régióban, illetve az egész ország területén folyó, zsidó-keresztény hagyományokon alapuló nevelés és oktatás, valamint a tanulóifjúság támogatása, másodsorban a szociálisan rászorulókról való gondoskodás, harmadsorban a sportos életmód megkedveltetése a fiatalokkal.

Legfontosabb célunkat a zsidó-keresztény hagyomány alapján működő oktatási intézmények támogatásával érjük el, mely intézmények közé óvoda, általános iskola és gimnázium is tartozik.

  • Támogatásunk formái: anyagi támogatás, közös programok szervezése és emberi erőforrás biztosítása: az oktatási intézmény programjainak megszervezéséhez, lebonyolításához rendelkezésre bocsátjuk anyagi és tárgyi eszközeinket, önkénteseink segítségét, szakmai tudását (pl. közösen szervezünk nyári napközis tábort, ennek anyagi terheit az alapítvány viseli).
  • Minden évben támogatjuk a Bethlen Oktatási Intézmény nyári napközis táborait, melyek négy héten át szoktak tartani, s leggyekoribb témahetei: angol nyelv, Biblia és sport, kézművesség, számítástechnika.

 

Második legfontosabb célunk a társadalom perifériájára szorult emberekről való gondoskodás.

  • Szociális szolgálatunk folyamatosan küzd azért, hogy az erejét egyre inkább meghaladó elvárásoknak meg tudjon felelni. Minden hét péntekén, 17 és 18 óra között ruhaneműt és 120-150 adag főtt ételt osztunk Nyíregyháza egyik központi terén a rászorulóknak, akik közül sokan elvitelre is kapnak.
  • Ezen felül minden év decemberében (a Karácsony előtti pénteken) ajándékcsomagokat is osztunk az ingyenkonyhán (azonnal fogyasztható tartós élelmiszerek, édesség, gyümölcs, sütemény).

Önkénteseink száma 15 fő, akik a ruhaválogatást, tűzifa-szállítást és -osztást, ételosztást, vásárlást, stb. intézik.

 

A sportos életmód megkedveltetése érdekében aktívan részt veszünk a Bethlen Kupa és a Tokaj Kupa megszervezésében, melyeken felnőttek és gyerekek mérhetik össze ügyességüket és képességeiket a sport különböző területein, így a fociban, sakkban, ökölvívásban, s korábban a birkózásban.

Nyaranta Apa-fia tábort szervezünk. Hagyományosan jó hangulatú 3 napról van szó, ami az apa-fia kapcsolat erősítését szolgálja.